varmepumpe

Bedre og billigere varme med en effektiv varmepumpe

Bedre og billigere varme med en effektiv varmepumpe

editorial

Går du, som mange andre danskere i disse år, og overvejer hvorledes du kan bidrage til den grønne omstilling? Klima og miljø er i høj grad på dagsordenen i såvel medier som i daglig tale. Der er især fokus på hvorledes vi som privat personer kan skære ned på vort energi forbrug, og dermed mindske vort globale CO2 aftryk – til glæde for fremtidige generationer.

Er du husejer, har du masser af muligheder for selv at skabe denne forandring. Dine tiltag behøver ikke at være helt enormt drastiske som for eksempel opførelse af vindmølle, anlæggelse af solcelle tag eller nedgravning af et jordvarme anlæg. Du kan til at begynde med begrænse dit el og varme forbrug ved at lade huset efterisolere, og købe nye termoruder til at erstatte de gamle. Og så kan du vælge at lade en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe erstatte dit udtjente fyr eller de dyre og ineffektive elektriske varme apparater.

Hvorfor skal jeg skifte til en varmepumpe?

Uanset om du varmer boligen op ved hjælp af et olie, gas eller pille fyr, eller om du stadig bruger elovne, er der meget at vinde ved at skifte din nuværende varme kilde ud med en luft til vand varmepumpe eller med en luft til luft varmepumpe.

Du vil for eksempel hurtigt kunne se en drastisk nedgang i dine årlige udgifter til varme. Samtidig er eksempelvis en luft til vand varmepumpe langt mere effektiv end et gammelt, slidt fyr – og en del mere driftsikker.

En luft til vand varmepumpe vil ikke hele tiden skulle repareres eller have påført brændstof for at kunne varme såvel brugsvand som cirkulationsvand op på mindst lige så effektiv vis end dit gamle fyr. Og da du samtidig kan opnå offentligt tilskud til opsætning af en varmepumpe, har den hurtigt tjent sig selv ind!

Læs mere om varmepumper på https://www.gramenergi.dk/