Hyundai elbil

Elbiler er fremtiden

Elbiler er fremtiden

editorial

Der er ingen tvivl om, at de konventionelle biler med forbrændingsmotorer er på tilbagetog i fremtiden. Elbilerne vinder til gengæld frem, og der kommer mange spændende modeller. Du kan for eksempel få en Hyundai elbil.

Der er mange forskellige modeller at vælge i mellem fra bilproducenten Hyundai. Det er en globalt opererende bilproducent med hovedsæde i den Sydkoreanske storby Seoul, hvorfra der ofte kommer nye spændende modeller.

Korea har i løbet af de seneste årtier bevæget sig fra ren og skær samling af simple produkter out sourced fra for eksempel europæiske producenter af alt fra legetøj til elektronik – og til at blive en “force to be reconned with” inden for både biler, elektronik og anden højteknologisk produktion. Og nu er det vel at mørke under deres egne brands.

Hyundai elbil

Hyundai har fundet et dansk publikum

En af de virksomheder fra Sydkorea, der er dukket op med sine egne originale modeller og har fået et stort publikum internationalt set er naturligvis bilproducenten Hyundai. Den koreanske virksomhed, der blev grundlagt i 1967 producerede op i 1990erne dele for for eksempel japanske Mitsubishi, men de har i dag seks designcentre på verdensplan og et forskningscenter i USA.

En af de aktuelle modeller er den elektriske Hyundai KONA Electric, der i følge fabrikkens oplysninger har en rækkevidde på lige knap 500 km på en af versionerne. Den fås i Danmark. Andre modeller, som vil være kendte af danskere med bare marginal interesse for biler går under navne som Hyundai Galloper, Hyundai Sonata, Hyundai Tuscon eller hvad med Hyundai Getz.

En nyhed inden for SUV’er er Hyundai Bayon, der er blevet rost i mange anmeldelser. Der er også hele rækken af i-modellerne fra i10 til i40, som udgør en serie af biler, der strækker sig fra micro klassen til mellemklassebilerne, hvor de største kan være interessante for den lille familie.