kikkert

En guide til at vælge den rette kikkert til dit formål

En guide til at vælge den rette kikkert til dit formål

En kikkert er et uundværlig udstyr i mange situationer. Det kan f.eks. være, når du skal på jagt. Det kan også være aktuelt med en kikkert, hvis du skal ud og rejse i bjergene eller i områder, hvor der er en smuk natur eller vilde dyr du gerne vil spotte på lang afstand. En kikkert kan dog også være et meget praktisk redskab, hvis du er inde og se teater eller opera, hvis du sidder langt fra scenen eller på balkonen. 

Hvis du er på jagt efter en kikkert, har vi her lavet en lille oversigt og guide til, hvilke muligheder der er, når du skal finde en kikkert til dit formål.

Kikkert til jagt

Går du enten på jagt eller skal du på jagt, er det et MUST med en brugbar kikkert. Her kan du finde en god plads i naturen og holde skarpt øje med dit bytte, hvor det giver dig mulighed for at komme tættere på dit bytte, selv på lang afstand. 

Kikkert til fugle

Er du interesseret i fugle, så skal du være hurtig til at få et kort øjekast for, hvad det er for en fugl. Ved at komme for tæt på fuglene, kan du ende med at skræmme dem væk, hvorfor det kan være smart at holde øje med fugle på afstand. Her kan du nøje studere fuglens farver og hvad det er for en art. Vælg dermed en kikkert, der er særligt udviklet til at se efter fugle med.

Kikkert til stjernehimlen

Der er sjælendt noget så smukt som en stjernehimmel. Her kan du hjemmefra stuen sidde med en kop kaffe og nærstudere stjernehimlen med en stjernekikkert. Det giver dig mulighed for at komme tættere på stjernerne og se de ting man umiddelbart ikke kan se med det blotte øje.

Uanset hvilken type af kikkert du er på jagt efter, kan du med garanti finde et stort udvalg hos kikkertland.dk