kylling i karry

Et alternativ med kylling i karry

Et alternativ med kylling i karry

editorial

Der var en periode i dansk madlavning, hvor mange retter blev bedre af at få serveret karry i sig. Helst skulle det gerne indgå i rettens titel.
Sådan er det med strømninger i madlavning, hvor vi på det seneste har oplevet, at alt skulle serveres med chili eller lakrids, og så var der altså også en overgang, hvor meget af maden havde karry i sig, fordi vi danskerne havde fået øjnene op for de eksotiske hjørner af verden og gerne ville tage lidt af den med hjem til Danmark fra vores rejser udlands.

Derfor fandt retter som boller i karry og kylling i karry vej til de danske køkkener, og det er sidstnævnte karry-ret, vi skal se nærmere på i dag.

Hvis man sætter det lidt på spidsen, kan man sige, at kylling i karry er en anelse mere sundere erstatning til boller i karry, for kyllingekød er generelt mere magert end svinekød, hvorfor man kan vælge at lave en slankeversion af kylling i karry, hvor der er fokus på lavt fedtindhold, flere grøntsager og smag med krydderier.

Var du for eksempel klar over, at stærke krydderier sætter gang i forbrændingsprocessen, og det er ikke kun fordi, du får sved på panden og mærke pulsen stige ved den varme karry? Så kylling i karry kan i sig selv laves i en sund version, og så medvirker krydderierne til, at man taber sig.

Mange familier herhjemme i Danmark har også indført kødfrie dage i forbindelse med aftensmåltidet, og så kunne en god start være at servere kylling i karry baseret på for eksempel plantefars, for så er du næsten sikker på, at du som kok kan lave en ret, der har smag i sig, hvis folk er vant til kødretter og frygter, at retter uden kød er smagsforladte.

Med kylling i karry er der garanti for smagsoplevelse – med eller uden kød.