kloakmester

Et ophold nede i en kloak

Et ophold nede i en kloak

Udsigten til et ophold i en kloak kan være skræmmende. Kloakker er mørke, fugtige steder, og mange af os ville ikke føle os trygge ved at tilbringe noget som helst tid dernede – for slet ikke at tale om at bo der. Men hvis du er modig nok til at dykke ned i dybet, kan det betale sig at vide, hvordan du gør dit ophold så sikkert og behageligt som muligt.

Når det gælder tøj, skal du vælge noget, der beskytter dig mod elementerne og holder dig tør. Vandtætte eller vandafvisende materialer er ideelle; de skal også sidde godt, så de ikke hænger fast i noget nede i bunden. Brug også støvler med skridsikre såler; kloakker har en overflod af glatte overflader, der kan forårsage et grimt fald!

kloakmester

Husk også at være opmærksom på de potentielle risici, du står over for nede i en kloak. Der kan være masser af farlige stoffer som f.eks. gas og kemikalier til stede. Det er også bedst ikke at tænde ild eller ryge cigaretter, da dette kan øge risikoen for en eksplosion forårsaget af en ophobning af giftige gasser.

Tilstedeværelsen af muterede dyr er et andet almindeligt problem, når det gælder kloakker. Desværre er der rapporteret om dyr nede i kloakkerne, som er blevet udsat for høje strålingsniveauer og derfor er blevet muteret – så fortsæt med forsigtighed! Hvis du tager alle de nødvendige forholdsregler, bør du dog kunne klare dig uskadt ud.

Kan der opstå en brand nede i en kloak?

Som ved enhver anden brand er risikoen for, at en brand starter i en kloak, stor. For at minimere risikoen skal du passe på ikke at vælte åbne flammer eller lyskilder ved et uheld, når du bevæger dig rundt i mørket.

Lad hellere de professionelle såsom en kloakmester i Sønderborg tage sig af at være nede i en kloak.