Fliserens

Få flotte fliser i haven med professionel fliserens

Få flotte fliser i haven med professionel fliserens

editorial

Hvis du har valgt at få udført en flot og ensartet flise belægning på din terrasse eller i din indkørsel er du sikkert interesseret i at denne står skarpt til sommer. Desværre ses det ikke sjældent at fliser rammes af det der kaldes flisepest.

Hvad er flisepest?

Flisepest er en lavart som trives fint på de golde og udsatte sten eller fliser i haven. Lav er en symbiose mellem alger og svampe, og ernærer sig således primært ved fotosyntese, dsv en omsætning af solens uv lys.

Derfor kan lav – og dermed flisepest – leve steder hvor andre organismer må give op. Og derfor ser du ofte flip på den solbeskinnede del af din terrasse eller indkørsel.

Hvordan ser flisepest ud?

Du har måske lagt mærke til pletter og skjolder på de før så smukke fliser – pletter som kan ligne nedtrådt tyggegummi eller fugleklatter. Flisepest udarter sig nemlig i hvide, gule, grønlige eller gråsorte pletter som får din flise belægning til at fremstå grimet og nusset i overfladen.

Er flisepest farligt for mine fliser?

Flisepest er ikke i sig selv skadeligt for fliserne. Men de grimme pletter skæmmer den kønne overflade. Derfor har du en interesse i at rense flisepest væk fra fliserne. Og i den forbindelse bør du konsultere et professionelt have firma.

Hvorfor få hjælp til fliserens?

Måske har du overvejet at købe en højtryksspuler og selv give dig i kast med fjernelse af flisepest. Dette kan dog ikke anbefales. Du risikerer at ødelægge flise belægningens overflade. Når en flise mister sin skal er den mere udsat for indtrængende fugt. Og så har du problemet med frostsprængninger til vinter når minusgraderne sætter ind.

Hvem kan hjælpe med fliserens?

Du kan få hjælp til effektiv rensning af fliser med efterfølgende imprægnering hos Stecks Fliserens – læs mere på stecksfliserens.dk