Gulvafslibning Frederiksberg

Fjern skader og slidspor med en gulvafslibning på Frederiksberg

Fjern skader og slidspor med en gulvafslibning på Frederiksberg

editorial

Smukke og velholdte trægulve, som bærer præg af at have modtaget den rette vedligeholdende pleje på regelmæssig basis, har en ganske særlig og helt unik glød. Uanset om træværket er behandlet med olie, som fremhæver plankernes særlige karakteristika så som årer og knaster, eller om disse er hvidskurede med lud eller sæbe, vil et velplejet trægulv – uanset alder – fremstå kønt og ensartet i overfladen.

Samtidig er træværk behageligt at betræde, og således den mest optimale form for gulvbelægning i private hjem, hvor man vil foretrække at gå på bare fødder eller i strømpesokker. Men når træværket bliver slidt i overfladen – som regel som følge af manglende pleje og vedligeholdelse – er det en ganske anden snak.

Hvordan ved jeg, om mit trægulv er blevet slidt?

Især olie- og sæbe behandlede trægulve begynder meget hurtigt at udvise tegn på slitage, når den plejende behandling udelades. Træværket vil hurtigt tørre ud, og således blive mere sårbart over for påvirkninger fra omgivelserne.

Et af de første tegn på, at træværket er blevet slidt, er den grålige og ru overflade, som opstår, når støv og snavs trædes ned i gulvbrædderne. Uden den beskyttende hinde af sæbe eller olie, har træværket intet værn mod denne form for slitage, idet de støv afvisende egenskaber går tabt. Snavset vil således indlejre sig i det udtørrede og porøse træværk, og gøre gulvets overflade grim og uensartet. Samtidig vil der hurtigt danne sig splinter i træet, og så er gulvet pludselig ikke længere så behageligt at betræde.

Kan et slidt trægulv reddes?

Hvis du har iagttaget ovenstående tegn på slid i dit trægulv, bør du kontakte din lokale gulvmand og få et godt tilbud på en gulvafslibning. Med en gulvafslibning kan du begynde helt forfra – den grimme og grålige overflade forsvinder, og dit trægulv kommer til at stå som nyt. Læs mere på gkservice.dk