catering

Forberedelse til catering

Forberedelse til catering

For lige at etablere fælles forståelsesgrundlag så er “catering” en samlet betegnelse for det, at man bestiller mad, drikke, frugt og videre udefra, som så bliver levet til en.

Men modsat takeaway og anden form for mad ud af huset så er der her mest tale om levering af disse varer til andre firmaer, kantiner, skoler, institutioner og lignende, hvor mange mennesker er samlet i løbet af et døgn og skal spise for eksempel frokost sammen eller vil fange en hurtig snack.

Hvis man ikke forordning om, at man tager madpakke med, eller man skal have muligheden for at købe noget mad, have en snack eller supplere madpakken med dette, så benytter man sig af en madordning i form af catering.

I nogle institutioner og firmaer er tilvalget af catering valgfrit, andre steder er det “tvunget”, og man må ikke tage madpakke med selv hjemmefra.

Det kan tænkes, at man betaler for cateringen over ens løn, eller at det er en gratis frynsegode ved at være ansat på den givne arbejdsplads eller tilknyttet en bestemt institution.

Man har måske ikke ligefrem en kantine med eget køkken, der selv kan lave mad, men man ønsker stadig, at der skal være et sundt, nærende og bredt udvalg af mad ved spisetid midt på døgnet, så de ansatte eller tilknyttede ikke går sukkerkolde, og så vælger man catering udefra.

I sådan en situation er det smartest, at man altid har valgt det samme sted, hvor maden og andet skal stilles. Dette kan enten være direkte i kantinen, hvor en medarbejder eller ansat så er sat til at sætte maden pænt op, da det sjældent er en del af arbejdet fra cateringfirmaet.

De pakker maden og det andet pænt ned, så den er lige til at stille op, men de leverer den ofte i kølebokse, så maden er frisk ved levering og kan indtages samme dag.

Så henter de samtidig de tidligere kølebokse fra gårsdagens menu, og så er man klar til at gentage den proces næste dag eller efter weekenden.