maler amager

Godt at vide, når du maler selv

Godt at vide, når du maler selv

editorial

Der er mange ting, som skal males i en bolig; vægge, loft, måske gulvet, og hvis du har et hus, trænger facaden måske, og det kan også tænkes, at du har noget træværk, som trænger. Nogle ting kan du klare selv, andre skal du bruge en maler på amager eller dit lokalområde til. Hvis du vælger at male selv, er der dog et par ting, som er gode at vide, såsom hvordan du skal opbevare maling, når du er færdig, om maling kan blive for gammel og lignende.

Sådan bør du opbevare din maling

Det er ret normalt at have maling til overs, når man har malet stuen eller køkkenet. Det betyder også, at du kan male pletter over senere hen. Hvis du får det malet professionelt, slipper du ofte for at skulle opbevare malingen, hvilket kan være en fordel, men så har du ikke muligheden for at bruge det igen. 

Men hvis du har maling til overs, vil du gerne opbevare det rigtigt. Først og fremmest vil du gerne holde malingen væk fra børn. Selvom det ikke er giftigt at indånde, er det ikke godt for et barn at få fingrene i. Derudover skal det opbevares et sted uden frost, og hvor det ikke bliver varmt. Et kosteskab er f.eks. en god ide, eller loftet.

Kan maling blive for gammel?

Er det en myte, at maling kan blive for gammel? Det er det ikke, maling kan nemlig godt blive for gammel, især nu, hvor det er lavet på mere miljørigtige produkter, som nemmere bliver nedbrudt. Ofte vil maling, som er lavet på terpentin eller olie, dog stadig holde længe, så det gælder bare om at opbevare malingen rigtigt. 

Du er dog ikke i tvivl, hvis malingen er blevet for gammel, da den vil lugte dårligt, når du tager låget af malingen, eller når du begynder at male væggen.