Makita græstrimmer

græstrimmeren er et nyttigt redskab for haveejeren

græstrimmeren er et nyttigt redskab for haveejeren

editorial

De fleste haveejere vil gerne have en pæn og jævnt klippet plæne. Det kan være svært at komme ind i alle hjørne, men her kan en Makita græstrimmer være til stor hjælp.

Hvis du er haveejer og har en græsplæne kender du sikkert problemet: Det er nærmest umuligt at komme helt tæt på mure, fuglebade og flagstang med plæneklipperen og du kommer til at efterlade høje græstotter omkring disse forhindringer i haven. Og gør du tæt på dine bede med plæneklipperen, så risikerer du at kappe blomster og planter ned, der helst skulle have haft lov at blive stående.

Der findes heldigvis et redskab, der kan hjælpe dig ud af det problem, nemlig græstrimmeren. En græstrimmer ligner en mindre version af en kratrydder, og den virker langt af vejen på samme måde. Et lille ekstremt hurtigt roterende plastikblad for for enden af en stang med motor og et godt håndtag i den anden ende udgør i al sin simple konstruktion en græstrimmer.

Forskel på en græstrimmer og en buskrydders anvendelsesområde

Græstrimmeren har ikke de samme muskler som en buskrydder. De kraftigste buskryddere er store tunge maskiner med benzinmotor. De er så tunge, at man har en sele og et særligt håndtag for at kunne tumle dem og bære rundt på dem i længere tid. Desuden bruger man sikkerhedsudstyr som visir for at undgå at komme til skade med det kraftige redskab.

Makita græstrimmer

Den lille græstrimmer kræver ikke et stort udstyr for at man kan bære rundt på den og arbejde med den. Motoren vil være drevet af et genopladeligt batteri og den støjer langt mindre end den kraftigere storebror. Men det er også et langt mere spinkelt og svagere redskab. Du kan ikke klippe krat og buske ned med en græstrimmer. Som navnet siger er det et redskab til at slå græs med.