varmepumpe

Har du overvejet en varmepumpe?

Har du overvejet en varmepumpe?

Varmepumper er blevet mere og mere populære, efterhånden som danskerne har indset fordelene ved disse. Der findes dog forskellige udgaver af varmepumper, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken type du vælger. De mest populære typer er jordvarmeanlæg, luft-til-vand og luft-til-luft varmepumper. Den sidste er især populær, da installationen er nem og effekten er tydelig.

Hvad er forskellen på varmepumperne?

Et jordvarmeanlæg er et system, hvor du både får varme til dine rum, samtidig med at du får varmt vand. Det er derfor en rigtig god løsning til helårshuse. Der installeres en varmepumpe udenfor, og så nedgraves der jordslanger under jorden. Herfra trækker jordslangerne så varme ud af jorden, og denne varme omdanner så en kold væske til en temperatur, der kan anvendes i radiatorer og vandhaner.

Luft-til-vand varmepumpen giver ligesom jordvarmeanlægget vand til både rum og brugsvand. Her fungerer det dog ved, at der trækkes luft ind udefra, der omdannes til varme i varmepumpen, hvorefter du får varme i hus og vand.

Den sidste type er luft-til-luft varmepumpen. Her er der ikke tale om opvarmning af vandet, men den er effektiv til opvarmning af rum. Den bruges ofte i sommerhuse eller som supplement i dit helårshus, men den kan ikke stå alene, da den ikke opvarmer brugsvandet i huset.

Hvilket mærke skal du vælge?

Der findes mange gode varmepumper, og hvis du er på jagt efter et jordvarmeanlæg, er en af dem, der kan anbefales, SVK varmepumper af høj kvalitet, hvor du får meget for pengene. Denne type er yderst effektiv, og så har den et lavt støjniveau.

SVK varmepumper er derfor rigtig gode til dig, der gerne vil have et jordvarmeanlæg, der er til at betale for penge, og som samtidig har en god ydeevne. Ud over at en varmepumpe vil give dig billig varme, så er du også med til at slå et slag for miljøet, hvis du vælger at få installeret sådan en.