Misbrugscenter

Hjælp til pårørende på et misbrugscenter

Hjælp til pårørende på et misbrugscenter

advertorial

Noget af det som er så ødelæggende ved et misbrug er, at det ikke kun er misbrugeren der får sit liv ødelagt. De påvirker også familien. Børn, kone, husbond og forældre. Ofte i sådan en grad at det især for børn kan være svært at få et sundt og naturligt forhold til eks. alkohol og nære tillid til andre.

I nogle tilfælde går misbruget videre til næste generation. I mange tilfælde er det misbrugerens familie, der tvinger misbrugeren at søge hjælp til at komme sit misbrug kvit. Derfor er det muligt for pårørende at modtage hjælp på behandlingscenteret. Både hvordan de kan støtte og bakke op omkring misbrugeren, men også i forhold til deres egne dæmoner, som er resultatet af misbruget. Det er ikke ualmindeligt at pårørende, selv har en eller anden form for misbrug. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk.

image

Hjælp fra pårørende

Mange misbrugere, især hvis misbruget har stået på i årevis og er ekstremt voldsomt, har mistet kontakten til deres pårørende. En del af den behandling som en misbruger får, er at der skabes kontakt til pårørende. Det gøres fordi det har en stor betydning for om afvendingen lykkes. For at en afvænding skal lykkes er det nødvendigt at misbrugeren få en ny dagligdag.

En dagligdag der ikke har fokus på misbruget og det misbrug kan der være brugt mange timer op hver dag. Ofte har misbrugeren haft venner der selv har et lignende misbrug og det kan være nødvendigt at udskifte de venner. Det er her at pårørende bliver så vigtige. For ellers er der en stor og reel risiko for at misbrugeren vender tilbage, udelukkende på grund af ensomhed og kedsomhed.

Misbrugscenteret kan bruges som brobyggere i mellem misbrugeren og pårørende, samtidig med at de kan hjælpe de pårørende med de følgevirkninger, som misbruget har medført.