vvs nyborg

Hvad laver en blikkenslager?

Hvad laver en blikkenslager?

editorial

En blikkenslager arbejder med at montere og reparere bliktag. Han skal bruge forskelligt værktøj, alt efter hvilken type blik han arbejder med. Det kan for eksempel være en rive, en hammer eller en tang. Blikkenslagervirksomhederne er ofte meget specialiserede og har derfor tit kun én blikkenslager ansat. Der er dog også mange virksomheder, som beskæftiger flere blikkenslagere.

VVS’ere arbejder normalt otte timer om dagen, men det kan variere afhængigt af, hvilken type arbejde de udfører. Hvis en blikkenslager f.eks. arbejder på en ny byggeplads, kan han være nødt til at arbejde længere tid. VVS’ere arbejder typisk ikke i weekender eller på helligdage.

VVS’ere må ikke udføre noget arbejde der potentielt kan beskadige ejendommen eller skade beboerne. De må f.eks. ikke fjerne vægge eller pille ved elektriske ledninger. Hvis en blikkenslager afsløres i at gøre en af disse ting, kan han eller hun blive fyret fra sit job.

Hvilke typer specialopgaver arbejder en blikkenslager med?

vvs nyborg

Der er mange forskellige typer specialopgaver, som en blikkenslager kan udføre. Nogle blikkenslagere specialiserer sig f.eks. i installation af gasledninger, mens andre kan specialisere sig i reparation af vandvarmere. VVS’ere, der arbejder i kommercielle miljøer, kan også installere og reparere sprinklersystemer. Uanset hvilken type specialopgaver en blikkenslager udfører, har de alle et fælles mål: at holde vandet flydende og sikkert.

 

Hvordan arbejder blikkenslagere sammen?

Blikkenslagere arbejder typisk sammen i hold på to eller flere. Det skyldes, at de fleste VVS-opgaver er for store til, at én person kan klare dem alene. Når VVS’ere arbejder sammen, skal de kunne kommunikere effektivt, så de kan udføre arbejdet rettidigt og effektivt.

 

Udfordringer for en VVS’er

VVS’ere står ofte over for mange udfordringer, mens de er på arbejde. De kan f.eks. være nødt til at komme ind i trange rum, f.eks. krybekældre eller loftsrum. De kan også være nødt til at arbejde i akavede stillinger, f.eks. på stiger eller stilladser. Derudover skal blikkenslagere være i stand til hurtigt at løse problemer, så de kan løse dem i tide.