ølbrygning

Hvilken øltype laver du med ølbrygning?

Hvilken øltype laver du med ølbrygning?

editorial

Det kan være en kundskab i sig selv at blive god til at brygge øl, og med udbredelsen af hjemmeudstyr til at brygge øl selv, er der som aldrig før skudt hobby-bryggerier frem over hele landet – og mange af disse har endda resulteret i reelle bryggerier, der sælger deres øl til offentligheden.

Men selvom man ikke når så langt og bare holder det på hobby-plan til familie og venners fornøjelse og for at blive bedre og bedre i kunsten at brygge øl, som man kan give til venner eller dele ud ved særlige lejligheder, så udspringer det ofte af en fundamental opfattelse:

“Det kan jeg da gøre bedre selv!”

Sådan har mange mennesker nok ytret, når de har smagt forskellige typer af øl og undret sig over, hvordan nogle mennesker kunne finde på at købe det, mens man andre gange har fået fat i en god øl og tænkt, at den lige manglede ‘det sidste’ for at blive perfekt til ens smag.

For bare nogle år siden kunne man godt kaste en hvis pind efter drømmen om at brygge øl selv, men nu om dage kan man anskaffe dele og endda hele brygger-sæt til at skabe øl.

Interessen for at brygge øl er også udsprunget af den tendens, der hærgede Danmark i begyndelsen af 00’erne, hvor nye øltyper fra især Belgien og Tyskland skyllede ind over landet.

Så var det ikke længere pilsnere, portere og bajere, man skulle forholde sig til, men også ting som IPA, stout, munkebryg og meget, meget mere.

Det blev en stor verden at navigere i af øl, og man kunne endda opleve, at øl (igen) blev ophævet til noget, man kunne sammensætte til maden i kombination med smagsløgene, så det ikke længere var noget, man brugte bare for at slukke tørsten.

Hvilke øltyper kan du bedst lige at brygge?