Lavpristræ, Trælast, Byggecenter, Træhandel

I nogle byggecentre kan man få lov til at bygge lidt til afprøvning

I nogle byggecentre kan man få lov til at bygge lidt til afprøvning

editorial

Voksne mennesker kan have svært ved at styre sig, når de kommer ned i et byggemarked, og de finder noget værktøj eller nogle remedier, som de skal bruge til et husprojekt derhjemme.

Ofte ender de med at bryde emballagen, selvom man ikke må det, fordi de lige skal tjekke, om noget udstyr kan bruges på den måde, som de har tænkt sig at bruge det til.

Det ville man jo aldrig give børn lov til nede i legetøjsbutikker!

Byggemarkederne er begyndt at komme den slags til livs ved at stille en model frem af det, som der ligger i en æske, kasse eller på anden måde er pakket ind.

Dog er den ting som regel sat forsvarligt fast, så man ikke kan tage den med hjem med vilje eller ved et uheld, og det er ikke altid lige nok for fagmanden, der lige vil røre og vende det givne produkt.

Selv med værktøjet, hvor der kan være en udstillingsmodel, man kan prøve, så vil en håndværker gerne have lov til reelt at afprøve den før køb.

Afprøvning af værktøj i et byggecenter

Således kan man nogle gange opleve, at der findes byggecentre, hvor man faktisk kan få lov til at afprøve noget værktøj i en reel opgave, så man for eksempel kan se, om man kan bruge det til at lægge laminatgulve med eller ej.

Selv hvis afprøvningsmulighederne ikke passer med det, som man går med derhjemme, så giver det stadig en indikation af, om det givne værktøj kan bruges til en.

Dette er konsekvensen af, at folk alligevel bryder emballagen op og afprøver værktøj uden at have fået lov.

For så kan det værktøj ikke sælges på samme måde som det andet, og det kan højst sælges som en udstillingsmodel.

Så fremfor at formane folk til ikke at gøre det, så er man kommet deres ønsker i møde.