vinyl

Køb din musik på vinyl

Køb din musik på vinyl

editorial

I dag er der mange måder at få musik på. Man kan streame den, hente den som mp3, eller købe den som et digitalt download – eller investere i musik på et fysisk medie så som for eksempel CD eller vinylplade. Men hvorfor i alverden skulle man gøre det?

Er der nogle fordele ved at købe musik på cd frem for at streame den? Hvad er de bedste grunde til at investere i en vinylplade? Musikken har aldrig lydt bedre – men hvad er grunden til, at folk stadig køber CD’er og vinylplader?

Hvorfor købe CD’er?

Lad os først se på CD’er. CD’er har et par fordele i forhold til streaming af musik. For det første ejer du musikken, når du køber en cd – du kan afspille den så ofte, du vil, uden at bekymre dig om, at dit abonnement løber ud.

For det andet har CD’er tendens til at være af meget højere kvalitet end mp3’er eller streamet musik – så hvis hvis du er en ægte audiofil, vil du sætte pris på den forbedrede lydkvalitet. Endelig er CD’er ofte billigere end at købe digitale downloads – især hvis du køber dem brugt.

vinyl

Hvorfor investere i vinylplader?

Vinylplader har endnu flere fordele i forhold til streaming af musik. For det første lyder de utroligt godt – meget bedre end cd’er eller MP3’er. Hvis du vil have den bedst mulige lydkvalitet til din musik, er vinyl den rigtige løsning.

For det andet er vinyl et samlerobjekt – der findes nogle meget sjældne og samlerværdige plader, og hvis du er heldig nok til at eje en, kan den være mange penge værd. For det tredje er vinyl bare sjovere at spille på – der er noget ved nålens knitren på pladen, som bare ikke kan blive slået.

Så der har du det – tre gode grunde til at købe musik på cd eller vinyl i stedet for at streame den. Hvis du er en ægte audiofil, eller hvis du bare gerne vil eje din musik, så er cd’er og vinyl den rigtige løsning. Og hvis du er heldig nok til at finde en sjælden plade, kan du sidde på en guldgrube!

Du kan læse mere, og se det store udvalg af vinylplader med dine yndlingskunstnere i den online shop på https://www.gaffashop.dk/shop/frontpage.html.