autoværksted - mekaniker

Lad din mekaniker undersøge bilen før køb

Lad din mekaniker undersøge bilen før køb

editorial

Der kan være en stor økonomisk risiko for at købe den forkerte bil og derfor er det vigtigt, at man gør et godt forarbejde inden man underskriver købsaftalen. Start med at undersøge, hvad der står skrevet om biltypen og hvad tidligere ejere har haft af oplevelser med bilen.

Ville de købe den igen eller siger de synkront ikke på vilkår. Hvilken fejl sender bilen på værksted og er det billige fejl eller kræver det dyre reservedele og mange mekanikertimer. Hvis det sidste er tilfælde skal det afspejle sig i bilens pris. Du kan læse mere om køb af brugte biler her https://www.jyskautocenter.dk/autovaerksted.

Få undersøgt bilen før køb

Da det kan være dyrt at købe den forkerte bil, er det en god ide at få en mekaniker til at kigge den grundig igennem inden køb. I flg. FDM vil en mekaniker typisk finde et sted mellem 6 og 8 fejl når de gennemgår bilen. Det er vel og mærke fejl der ikke er oplyst. De skal enten laves eller også skal der gives et prisnedslag. 

Det er også en god ide at køre en længere tur i bilen inden du siger ja tak. Det anbefales at det er en tur på mindst en halv time. Kører du kun rundt om hjørnet, er det eneste du lærer om bilen, om den tænder når du drejer nøglen. Du skal rundt omkring byen og en tur på motorvejen for at lære bilen at kende. Tøver sælger med at lade dig køre i bilen og skyldes det ikke blot at han er nervøs for at du forsvinder, skal du som udgangspunkt takke nej tak og lede videre. 

Når du skal lede efter en ny bil er det en god ide ikke kun at kigge lokalt. Danmark er ikke større end at det er muligt at køre til den anden ende af landet, hvis din ønske bil er til salg der. Derudover kan der være store prisforskelle.