rydning af dødsbo

Lad en professionel marskandiser hjælpe med rydning af dødsbo

Lad en professionel marskandiser hjælpe med rydning af dødsbo

editorial

Når et elsket menneske går bort sidder de efterlevende som oftest tilbage med store, uforløste følelser.

Uanset hvor godt man måtte mene sig forberedt på denne svære tid vil det være praktisk taget umuligt at vide hvor hårdt sorgen rammer. Mange pårørende til nyligt afdøde beretter om en nærmest chok lignende tilstand hvor alting føles uvirkeligt.

Man kan føle at man har brug for at gemme sig væk indtil man har bearbejdet sorgen og savnet, og dermed er klar til at komme overens med sit tab. Desværre følger der som oftest mange praktiske opgaver i kølvandet på et dødsfald.

Foruden den begravelse eller bisættelse som skal forberedes og afvikles, er der arv og gæld som skal gøres op, måske et testamente som skal læses, og for de flestes vedkommende et dødsbo som skal ryddes.

image

Til disse formål er det klogt at alliere sig med professionelle fagfolk. Den lokale bedemand kan hjælpe med begravelsesforberedelserne. En advokat med speciale inden for arveret kan give en hånd med papir arbejdet. Og endelig kan du få bistand i forbindelse med rydning af dødsbo hos en marskandiser.

Hvordan foregår rydning af dødsbo?

Når dødsboet skal ryddes indgår du en aftale med marskandiseren omkring hvorledes boet skal deles op. Der kan være genstande som du eller andre pårørende ønsker at beholde, for eksempel fordi de enten repræsenterer en vis affektions værdi, eller fordi de rent faktisk har monetær værdi.

Så er der de emner som du gerne ser at marskandiseren enten sælger i sin butik eller formidler videre til velgørenhed. Og endelig er der alle de ting som bare skal på genbrugspladsen.

Når du og marskandiseren i fællesskab har mærket samtlige artikler i boet op vil marskandiseren sørge for at disse bortskaffes på reglementeret vis. Og så er huset eller lejligheden klar til at gå videre i systemet.

Du kan læse mere om dødsbo rydning på dødsbo-rydning.dk.