psykolog

Lad en psykolog hjælpe dig gennem angst og depression

Lad en psykolog hjælpe dig gennem angst og depression

editorial

Hvis du føler dig stresset, ængstelig eller deprimeret, er det bedst at søge professionel hjælp. En psykolog kan give dig de værktøjer og den støtte, du har brug for, for at du kan håndtere dine følelser og få det bedre igen. Her er, hvad du kan forvente af en session med en psykolog.

Hvordan foregår behandling hos en psykolog?

En psykolog vil først vurdere din situation og dine symptomer. Derefter vil de sammen med dig udarbejde en behandlingsplan. Dette kan omfatte kognitiv adfærdsterapi (CBT), metakognitiv terapi, diverse afslapningsteknikker eller andre strategier.

I løbet af behandlingen lærer du, hvordan du kan styre dine tanker og følelser mere effektivt. Du vil også få værktøjer til at håndtere stress og vanskelige situationer.

psykolog

Hvad kan jeg opnå med psykologbehandling?

En psykolog kan hjælpe dig med at forstå dit problem og give dig nye måder at tænke på det på. De kan også lære dig nogle praktiske færdigheder til at håndtere vanskelige situationer. Men vigtigst af alt vil en psykolog give støtte og opmuntring under hele forandringsprocessen

Hvis du overvejer at søge psykologhjælp, er det vigtigt at vælge en autoriseret psykolog, som er registreret hos – og har licens til praktisere ved – Dansk Psykolognævn. Spørg din praktiserende læge eller en betroet ven om en henvisning, eller søg efter en psykolog i dit område, som har specialiseret sig i behandling af stress, angst og depression.

Det er også vigtigt, at du føler dig tryg ved din psykolog. Sørg for at vælge en person, som du føler, at du kan stole på, og som får dig til at føle dig tryg. Det er normalt at føle sig ængstelig ved at gå til psykolog, men det er vigtigt at huske, at de er der for at hjælpe dig.

Hvis du kæmper med at håndtere stress, angst eller depression, skal du ikke tøve med at søge professionel hjælp. En psykolog kan gøre hele forskellen.