bundmaling

Lettere og hurtigere sejlads med bundmaling

Lettere og hurtigere sejlads med bundmaling

editorial

Er båden landsat for vinteren, og skal den være i ”ship shape” inden forårets og sommerens togter? Så er det en rigtig god idé at bruge de kølige måneder på at gøre båden sejlklar.

Der er rigtig mange aspekter af klargøring, og det kan sagtens komme til at tage mange weekender at komme igennem samtlige punkter på programmet. Men hvis du sørger for at være grundig med istandsættelsen af båden kan du se frem til at dine anstrengelser lønner sig i form af lækker, problemfri sejlads og mange spændende oplevelser på det åbne vand.

Hvordan sætter jeg skroget flot i stand?

Selv om det selvfølgelig er vigtigt at tjekke op på bådens elektronik, sanitære faciliteter og andet tilbehør er der stadig meget manuelt arbejde som skal udføres på selve bådens skrog. Du bør eksempelvis sørge for at bådens bund – det vil sige den del af båden som er under vandlinjen når båden er i søen – er fri for algevækst, skaller, snegle, bramgæs og lignende, som kan gøre sejlturen mere besværlig og dyr.

Hvis du ikke fjerner disse vækster fra skrogets underside kan du risikere at de hæmmer bådens fremdrift idet de øger vandmodstanden under sejladsen. Og i sidste ende betyder det at dit brændstof forbrug faktisk kan øges med op til 30%.

Det kan, med andre ord, godt betale sig at lægge et stykke arbejde i rensning og beskyttelse af bådens bund. Ikke så meget af kosmetiske hensyn, men på grund af økonomi og sejlglæde. Hvis du hvert år sørger for at skrabe diverse vækster af din båd og efterfølgende slibe og behandle med bundmaling – såkaldt antifouling – vil du kunne sejle hurtigere og samtidig spare penge.

Hvor finder jeg billig antifouling online?

Bådbiksen fører et stort udvalg af bundmaling til alle typer både – læs mere på baadbiksen.dk