nummerpladeoplysning

Nem metode til at huske nummerpladeoplysning

Nem metode til at huske nummerpladeoplysning

editorial

Du kender sikkert scenariet: du bliver spurgt, hvad der står på din nummerplade, altså at du skal oplyse dine nummerplade oplysninger.

Men du har glemt dem.

Hvor er det typisk, for du bruger jo din bil så tit, men det er klart, at når du sidder inde i den, så ser du jo ikke dine nummerplader – dem ser de andre jo i trafikken mest.

Når du skal finde din egen bil, så kigger du jo efter model og farve, for det er lettere at få øje på på lang afstand, for selv de langsynede kan ikke læse en nummerplade hurtigere, end de kan få øje på bilens farve.

Så står du der og ligner en bøv, fordi du ikke kan oplyse sådan noget elementært til for eksempel din mekaniker, du står overfor eller har i røret.

Faktisk er du nødt til at ile hen til vinduet og kigge på din nummerplade enten foran eller bagved og siger det videre til den part, der spurgte.

Og det er næsten som at opdage en ny ven, for det virker som om, at det først er nu, at du rigtig lægger mærke til, hvad der står på nummerpladen.

Du er nemlig ikke den type, som der har en specialnummerplade med navn eller numre, du selv har bestemt. Det er unødige penge ud ad vinduet og lidt for blærerøvsagtigt, synes du.

Og hvad er det lige, man har på nummerpladen i Danmark?: to bogstaver, to tal og så tre tal til sidst.

Hvordan husker man så lige dem?

Selv ens pinkode har man svært ved at huske, og den er et tal mindre – her er der også bogstaver!

Du skal bruge ord til de bogstaver, så de står for noget, og de to numre kan være alt fra nogle, der passer til et husnummer eller noget, der er i et telefonnummer.

De tre sidste kan du lave en remse omkring, så de tal passer til noget, du ikke glemmer.

Det handler om at visualisere det for dig, så er det nemmere at huske.