bedkant

Ram dine bede ind med en flot bedkant

Ram dine bede ind med en flot bedkant

editorial

Der er ikke noget som smukke blomster i haven. Til gengæld er der heller ikke meget, der er mere irriterende end kontinuerligt at fjerne alt det græs, der bliver ved med at sprede sig til blomsterbeddet. Det kan du heldigvis komme til livs med en bedkant.

En bedkant – eller en græskant som det også kaldes – er en plade af et givent materiale, du sætter ned omkring din bede i for eksempel græsplænen, så du slipper for, at græsset spreder sig. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke.

Det virker ganske enkelt, fordi græs har meget korte rødder, og det spreder sig nedefra. Det betyder, at hvis du sætter en bedkant, der er 10-15 centimeter høj, så kan græsset ikke længere komme forbi. Det er en effektiv stopper for den leg.

Forskellige materialer at vælge mellem

Du har flere forskellige muligheder, når du skal sætte en bedkant. Der er den helt billige løsning, hvor du køber en plastikrulle i dit lokale byggemarked til den eksklusive løsning med cortenstål, der stikker lidt op ad plænen og skaber en flot kontrast til det grønne græs.

Om du skal vælge det ene eller det andet, er et spørgsmål om smag og behag – og selvfølgelig om økonomi.

Går du med den billigere løsning med en plastikrulle, skal du huske, at det kan være lidt sværere at grave den ned, fordi den er fleksibel og en smule svær at håndtere. Vælger du cortenstål (eller andet stål), får du en helt stiv plade, og dermed kan du bruge en kantskærer til at markere, hvor benkanten skal placeres. Det er hurtigt og let, og med en god hammer, kan du som regel justere højden, fordi stålet skærer sig igennem jorden enkelt og let.

God fornøjelse med at ramme dine bede ind. Du bliver med sikkerhed glad for resultatet.