Gulvsliber Fredericia

Sådan sliber du bedst dine trætte og slidte trægulve

image

editorial

De fleste har et eller flere trægulve i deres hjem. Det giver ikke alene et hjemligt og hyggeligt udseende, men trægulve er også utroligt praktiske. De kræver nemlig ikke meget vedligehold og er nemme at gøre rent.

De kan også holde til lidt af hvert, hvilken er en stor fordel, hvis man fx har børn og hunde. Men alt andet lige kommer der en dag, hvor gulvet trænger til en kærlig hånd, og hvor man bør give det en afslibning. Når man sliber gulvet, fjerner man det øverste lag af træet, så det slidte og gamle udseende forsvinder. I stedet kommer man ned til et nyt friskt lag træ, som giver hjemmet et ansigtsløft. Men hvordan sliber man sine gulve, så man er sikret gode resultater?

To slibninger i stedet for én

I stedet for kun at slibe det én gang, er det en god idé at slibe gulvet af flere omgange. Man bør starte med en grovslibning, hvor man får fjernet rester fra tidligere behandlinger af gulvet samt alle de skader, der måtte være på overfladen.

Det sikrer, at gulvet har den samme jævne overflade over det hele. Derefter bør man foretage en finere slibning, som giver det sidste finish og sikrer en flot, ensartet overflade. Når det er gjort, er træet ”åbent” og klar til at tage imod efterbehandling med enten sæbe, lak eller olie. Hvad man vælger er forskelligt og bør være afhængigt af, hvem der bor i hjemmet, samt hvilket udseende man ønsker.

Kan man slibe sine gulve selv?

Det korte svar er ja – du kan godt slibe dine gulve selv. Det kræver dog, at du har en forståelse for maskinen og det indgreb, man udfører. Ellers kan man risikere at gøre mere skade end gavn, og på den måde kan det blive en dyr fornøjelse. I mange tilfælde er det derfor en god investering at indhente professionel hjælp.