gardiner

Sådan vælger du de rigtige gardiner

Sådan vælger du de rigtige gardiner

Dine gardiner er afgørende for, at din bolig kommer til at fungere optimalt og være behagelig for dig at være i. Derfor er det også vigtigt, at du bruger noget tid på at finde ud af, hvilke gardiner der vil være de rette for dig. Det kan nemlig være meget forskelligt alt efter, hvor du bor, og hvad dit behov er. 

Vi kommer her ind på, hvordan du bedst kan finde gardiner, der passer til dine behov. Vi har fået inspiration til artiklen fra tidens-design.dk. Det er en stor gardinbutik, hvor du kan finde mange forskellige former for gardiner. Læs mere på http://www.tidens-design.dk/ 

Er det dit soveværelse, som du skal købe nye gardiner til, er det først og fremmest vigtigt, at du tænker over, hvor mørke gardinerne skal være. Kan du godt lide, at der er helt mørkt i værelset, når du sover, skal du selvfølgelig vælge mørklægningsgardiner.

Derudover bør du også tænke over, hvornår du bruger dem. Hvis du bor i stueetagen, hvor folk har nemt ved at se ind i din bolig, er det en god ide, at du har nogle tynde gardiner, hvor lyset kan komme igennem, men som kan skærme for nysgerrige blikke. 

Er gardinerne ved din kontorplads, kan du have brug for at kunne dæmme op for solen, så den ikke skinner direkte ind i computerens skærm. Det kan gøre, at du slet ikke kan arbejde. I det tilfælde kan du have brug for persienner eller et rullegardin, som du kan hive halvvejs ned, men hvor du ikke lukker alt lyset ude. 

Når du vælger gardiner, bør du altid vælge nogle, der tager så lidt lys fra vinduet som muligt, når de er rullet fra. Det får rummet til at virke mørkere, og vinduerne til at virke mindre, hvis gardinerne hænger ind foran dine vinduer, selvom de er trukket fra.