balkon - terasse - altan

Undgå, at dine børn kommer ud på balkonen, altanen eller lignende

Undgå, at dine børn kommer ud på balkonen, altanen eller lignende

editorial

Det var måske meget fedt, da du var ung, at du kunne træde ud på din franske altan og ryge en smøg og nyde udsynet derude, eller måske har du endda en mindre balkon derhjemme, tilknyttet din lejlighed, hvor der er plads til, at du kan sidde sammen med nogle venner og hygge i sommersolen og grille.

Men som du er blevet ældre og har fået børn, så er det måske ikke lige sådan en praktisk ting at have, når disse små størrelser i en ung alder lære at kravle og skal undersøge alle afkrogene i ens bolig.

Og man har jo ikke lyst til, at de skal være “spærret inde” i deres kravlegård hele tiden. De skal jo gerne kunne komme ud, mærke sig selv, være i kontakt med andre og måske kæledyrene, som passer godt på dem.

Du har også fået råd til at kigge efter et hus sammen med din udkårne, hvor der måske er tilknyttet en terasse i stål, hvor der ikke er mulighed for, at barnet kan få splintrer i sig af noget af træ, men vigtigst af alt, så er der jo ikke langt ned, som barnet kan falde ned fra.

Men indtil videre må I leve med denne lejlighed, og den skal så børnesikres, og det har du da også gjort på mange områder, men min altan eller balkon – afhængigt af det sted, du bor – er måske ikke afskærmet helt godt.

For du skal måske stadig lige derud og ryge, eller du vil jo gerne hygge derude med vennerne og kæresten nogle gange, og så kan det måske blive for bøvlet at åbne og lukke døren dertil hver gang.

En løsning på kortere sigt kan være at sætte en afskærmning op, som man også bruger til dyr, men her skal man bemærke, at barnet hurtigt vokser, så afskærmningen skal passes dertil.