indvendige døre

Vælg indvendige døre der passer til din bolig

Vælg indvendige døre der passer til din bolig

editorial

Går du med planer om at få udskiftet dine indvendige døre i din bolig, er der flere ting du skal være opmærksom på. 

Det første du skal gøre dig klart er om det er vigtigt om døren skal fungere som en støjdæmper. Hvis det er tilfældet skal du som udgangspunkt have en kompakt eller massivdør. Du kan også med fordel få karme, der virker støjdæmpende. Fører døren ind til et værelse eller rum, hvor støj ikke har den store betydning, kan du vælge de lettere og ofte billigere celledøre. 

Et godt sted at have en kompakt dør er ind til sove og børneværelset. Byggerset et andet sted, hvor man typisk har en larmende vaskemaskine.

indvendige døre

Det visuelle udtryk

Først og fremmest skal du selvfølgelig selv syntes at dørene er pæne og du kan holde ud at kigge på dem. Der er dog stadig et par tommelfingreregler, når det kommer til at vælge du kan have med i baghovedet, når du skal vælge. 

Har du det man vil betragte som en moderne bolig med rene linjer, bør du vælge en enkel og stilren dør. Har du derimod en bolig af ældre dato, en patriciavilla, en herregård eller en lejlighed med f.eks. trægulve, kan du med fordel kigge på franske døre, som vil give mere lys.

Er du i tvivl kan du med fordel søge råd og vejledning, der hvor du har planer om at købe dine døre. Det er vigtigt at du blandt andet får målt op korrekt, så du er sikker på at dørene passer. Ofte laves dørene efter mål og er ikke standardmål, så de kan ofte ikke blive byttet. 

Du kan også få hjælp til at finde den helt rigtige type dør som passer til din smag og din bolig. Ofte kan de komme med løsninger eller forslag, som man ikke selv havde tænkt på.