Tandkrone

Få en realistisk tandkrone hos din tandlæge i Århus

Få en realistisk tandkrone hos din tandlæge i Århus

editorial

Måske har du hørt om begreberne krone og bro, når vi snakker tandbehandling. Men hvad indebærer de to begreber – og hvornår har man brug for hvad?

Hvad er forskellen på en krone og en bro?

Inden for tandteknik og tandpleje hører såvel broer som kroner til under den faglige kategori, som kaldes ”fast protetik”. Der er tale om den samme form for behandling. Forskellen er at der ved en behandling med krone blot behandles en enkelt tand, mens en bro behandling involverer behandling af flere tænder som sidder ved siden af hinanden.

En bro behandling indebærer nemlig flere kroner, som er loddet sammen – og således kan en bro erstatte flere tænder i stedet for kun en enkelt. Såvel ved en krone behandling som ved en bro behandling limes de fremstillede restaureringer fast på eksisterende tænder i det blivende tandsæt.

Hvornår har jeg brug for en kunstig tandkrone?

Hvis den naturlige krone på en af dine tænder er så beskadiget, at den ikke står til at redde ved hjælp af en regulær fyldning, kan tandlægen vælge at påsætte en krone. Kronen erstatter den ødelagte del af tanden, som fjernes, således at kun tandens rod og en lille spids er tilbage.

På denne spids monteres den nye krone ved hjælp af en særlig hurtigt tørrende lim. Nu om stunder er tandlægerne så dygtige til at fremstille kunstige tandkroner, at man faktisk slet ikke vil kunne se forskel på kronen og på de øvrige tænder. Og samtidig er en kunstig tandkrone anno 2020 fremstillet i så stærke materialer, at den vil kunne holde i mange år uden at skulle udskiftes.

Hvor kan jeg få en flot tandkrone i århus?

Hvis en af dine tænder synger på sidste vers, og du ønsker den erstattet med en kunstig krone, kan du trygt kontakte Tandlægerne på Stjernepladsen via hjemmesiden stjerneklinik.dk