Gulvafhøvling

Få gulvet til at stå som nyt med en gulvafhøvling

Få gulvet til at stå som nyt med en gulvafhøvling

editorial

Mange danske boliger er belagt med smukke, massive trægulve. Desværre bliver der længere og længere imellem disse boliger. Flere bolig ejere vælger nemlig at skrotte trægulvet – og ikke at få lagt et nyt et af slagsen. Dette skyldes naturligvis først og fremmest at trægulvet ikke kan mere eller har fået en alvorlig skade.

Når man som bolig ejer vælger ikke at få lagt et tilsvarende trægulv er det som oftest fordi et sådant er temmelig dyrt i både materialer og arbejdstimer i forbindelse med montering. Derfor vil de fleste vælge en nemmere og billigere løsning – for eksempel gulv belægning i syntetisk klik parket, eller et gulv af vinyl eller linoleum.

Der er også mange som vælger et moderne og rengøringsvenligt epoxy gulv, eller et moderne og trendy gulv af cement eller epoxy. Således tyndes der ud i trægulvene rundt omkring i landet. Og det er faktisk synd – især fordi mange af disse trægulve med stor sandsynlighed godt kunne reddes.

Hvad stiller jeg op med det grimme trægulv?

Er trægulvet i din nye bolig belagt med tyk og mørkt lak eller fernis er det forståeligt nok hvis du føler dig fristet til at skifte gulvet ud. Et lakeret trægulv kan få rummene til at virke tunge og dunkle. Og ofte er lakken skrammet og grim. Her skal du dog vide at en gulvafhøvling kan gøre underværker.

Med en professionelt udført gulvafhøvling kan dit lakerede trægulv komme til at stå som nyt. Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag af trægulvets overflade – det vil sige det lag som udgøres af den tunge lak eller fernis. Og efter en finpudsning er gulvet atter smukt, lyst og parat til en efterbehandling efter eget valg.

Hvem kan hjælp med en professionel gulvafhøvling?

DBF Gulvservice står altid klar med et tilbud på gulvafhøvling, gulvafslibning og efterbehandling – læs mere på dbf-gulvservice.dk