lån penge

Guide: få mere info omkring et lån!

Guide: få mere info omkring et lån!

editorial

Drømmer du om at sætte dit hjem i stand? En større renovering kan godt løbe op i mange penge. Det er ikke sikkert, at du har sparet nok op til at realisere dit nye drømmehjem. Men heldigvis er der råd for dit problem. Du kan faktisk rigtig mange steder låne penge til at istandsætte din bolig.

Har du ikke mulighed for at låne pengene i banken? Og giver det heller ikke mening at lægge dit lån om og bruge noget friværdi? Der er faktisk flere muligheder. Læs med her, og bliv klogere!

Sådan låner du til din istandsættelse 

Der findes flere måder at låne penge på, når du skal renovere din bolig. De er:

1) Omlægning af lån

2) Forbrugslån i banken

3) Forbrugslån hos tredjepart 

Omlægning af lån – friværdi

Den mest oplagte finansieringsmulighed er friværdien i dit hus. Den bruger du ved at omlægge dit lån. Det kræver, at realkreditforeningen har vurderet din bolig. På den måde kan man regne ud, hvad du har af friværdi i boligen. Det vil sige, hvor meget mere dit hus er værd, end hvad du skylder på det. 

Forbrugslån i banken

Hvis ikke du har nogen friværdi i din bolig, kan det give mening at tage et almindeligt forbrugslån. Det kommer helt sikkert an på, hvor mange penge du skal låne, om det giver mening for banken at låne dem til dig. Men har du flere gode værdier som dit hus, en bil osv., er det ofte muligt at låne penge til f.eks. at lave mindre istandsættelser i hjemmet.

Ofte kan du få lagt beløbet oveni dit eksisterende boliglån hos banken, og dermed få en mere fordelagtig rente.

Forbrugslån hos tredjepart 

Kan det ikke lade sig gøre at låne på nogle af de ovenstående måder, så findes der flere andre steder, hvor du kan tage et lån til din renovering. Få mere info omkring et lån her.