varmepumper Middelfart

Husker du at tjekke din varmepumpe?

Husker du at tjekke din varmepumpe?

editorial

Hvornår har du sidst kontrolleret din varmepumpe? Hvis du ikke kan huske det, er det sandsynligvis et stykke tid siden. Og det er ikke godt, for hvis der er noget galt med din varmepumpe, kan det være, at du står over for et begyndende problem.

I dette indlæg vil vi fortælle dig, hvordan du tjekker din varmepumpe, og hvad du skal gøre, hvis du finder et problem.

 

varmepumper Middelfart

 

Hvordan fungerer en varmepumpe nu?

Lad os først starte med en hurtig genopfriskning af, hvordan varmepumper fungerer. Varmepumper er apparater, der overfører varme fra et sted til et andet. Om vinteren overfører de varme fra det fri til dit hjem, og om sommeren gør de det omvendte.

Der findes to typer varmepumper: luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper. Luft til luft varmepumper er den mest almindelige type, og de overfører varme mellem dit hjem og udeluften. Luft til vand varmepumpe er mindre almindelige, men de bliver mere og mere populære, fordi de kan bruges til at opvarme dit hjem og dit varme vand.

 

Hvordan tjekker du din varmepumpe?

Den bedste måde at kontrollere din varmepumpe på er at få en professionel til at gøre det. Der er dog et par ting, du selv kan gøre for at sikre, at din varmepumpe er i god stand. For det første skal du kontrollere luftfilteret. Luftfilteret skal være rent og fri for snavs. Hvis det er snavset, skal du udskifte det med en ny. For det andet skal du kontrollere den udendørs enhed. Udendørsenheden skal være fri for snavs og blade. Hvis den er snavset, skal du rense den med en slange. For det tredje skal du kontrollere termostaten. Termostaten skal være indstillet til den korrekte temperatur. Hvis du er i tvivl, så er det bedst at henvende dig til en professionel.

Du kan finde en professionel til at servicere din varmepumpe her: https://www.koleteknikeren.dk/klimaanlaeg-og-varmepumper-middelfart.