gulvafslibning

Få has på ridser, skrammer og skjolder i dit trægulv med en grundig gulvafslibning

Få has på ridser, skrammer og skjolder i dit trægulv med en grundig gulvafslibning

editorial

Det er tydeligt at se, hvornår et trægulv trænger til at blive slebet. For det første er det decideret ujævnt at se på – pletter fra farvede væsker (for eksempel rødvin, kaffe, saftevand eller te) som er trængt ned i træværket danner grimme skjolder, som ikke kan vaskes bort. Dette skyldes, at den beskyttende hinde af sæbe, lak eller olie, er slidt bort, og træet inden under er sårbart og porøst. Af samme grund bliver støv og snavs også nemmere trådt ned i såvel træværk som fugeriller, og giver sammen med solens falmende og blegende stråler gulvets overflade et grimt gulligt og gråt skær.

Samtidig dannes ridser og skrammer nemmere i det blotlagte træværk, og disse samler også snavs op. Alt i alt er et slidt trægulv ikke noget at samle på – og er du i besiddelse af et sådant, bør du kontakte en professionel gulvsliber, som kan hjælpe dig med at få dit smukke trægulv tilbage til original stand.

Kan mit gulv tåle at blive slebet?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit gulv kan tåle en gulvafslibning, kan du med fordel kontakte en professionel og erfaren gulvmand. Som hovedregel kan de fleste trægulve, uanset type og sort, tåle at blive slebet. Det er trods alt kun de øverste 1 – 2 mm, der slibes af ved en gulvafslibning. Og faktisk har de fleste gulve godt af at få fjernet den trist og skrammede overflade. Der kan dog eksistere undtagelser, og netop derfor er det en god idé at få en fagperson på sagen. Din professionelle gulvsliber kan nemlig vurdere, om skaderne i dit gulv sidder så dybt, at det måske er bedre tjent med en afhøvling. Og samtidig kan han hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige efterbehandling af dit nyslebne trægulv.

Bliv klogere på professionel gulvafslibning på gkservice.dk