Gulvsliber Viborg

Fjern rødvinspletter fra dit trægulv

Fjern rødvinspletter fra dit trægulv

editorial

Du står og hygger med madlavning og gode venner, mens du slynger vinen rundt i glasset, og pludselig sker det, der ikke må ske – du spilder rødvin på trægulvet. Læs her, og find ud af, hvordan du får pletten væk.

Hvis dit gulv er overfladebehandlet på den ene eller anden måde, bør det være nogenlunde let at få rødvinspletter af, men der er forskel på, hvordan du skal gribe det an, og derfor er det vigtigt, at du ved, hvilken behandling dit gulv har fået – alternativt kan du gøre mere skade en gavn.

Sådan får du bugt med pletten

Har du et lakeret trægulv, kan du være heldig, at en opvredet klud kan klare arbejdet, mens det derimod kan være noget sværere, hvis gulvet er sæbebehandlet eller måske endda helt uden overfladebehandling.

Har du spildt rødvin på dit trægulv, skal du altid starte med en almindelig opvredet klud. Virker det ikke, kan du duppe pletterne med lidt trærens, og hvis det heller ikke er løsningen, kan du prøve med nedenstående guide:

1) Fjern rødvinen med køkkenrulle.

2) Dæk pletten med glycerin.

3) Læg en ren og tør bomuldsklud ovenpå glycerinen/pletten.

4) Dæk kluden med et stykke film eller en plasticpose.

5) Lad det hele ligge i 12 timer.

6) Fjern folien og kluden.

7) Vask pletten væk med lunken vand og mild sæbe.

8) Lad træet tørre

Hvis pletten stadig er synlig efter ovenstående forsøg, kan du påføre en 3% brintoverilteopløsning på den, hvorefter du neutraliserer opløsningen med 33% eddikesyre og vasker over med rent vand.

Er du løbet ind i seriøse pletter, der ikke kan komme af – selv efter at have forsøgt med guiden igen og igen – så er der ikke andet at gøre end at slibe gulvet og give det en ny overfladebehandling. Med hjælp fra professionelle fagfolk tager det 1-2 dage, så er dit gulv så godt som nyt.