Gulvsliber Viborg

Skal en gulvafsliber i Viborg lave en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?

Skal en gulvafsliber i Viborg lave en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?

editorial

Uha, det her spørgsmål er et, som man ikke direkte kan svare på, og hvis man skal være helt ærlig, så findes der nogle gange lige så mange svar, som der findes trægulve, for ikke to gulve er ens med hentydning til den slags.

Men derfor kan vi alligevel godt komme med en forklaring til, hvornår man benytter sig af det ene eller det andet som gulvsliber i Viborg – og endda ofte begge dele!

En gulvafhøvling benytter man sig af, hvis man kan se, at en gulvafslibning ikke er nok til at komme i bund med problemerne i gulvet, eller hvis man bedømmer, at det vil tage for lang tid alene med en gulvafslibning, så man alligevel kan komme hurtigere frem til løsningen ved at høvle gulvet ned først.

Er der ikke brug for en gulvafhøvling, hvis man sliber ens gulve jævnligt, eller de bare ikke bliver slidt i så stort omfang, så er en almindelige gulvafslibning for det meste nok til at ordne et gulv.

Men efter for mange omgange med en gulvafslibning risikerer man, at gulvet er slebet så meget ned, at hvis man fortsætter processen, så er der ikke mere gulv at gøre godt af.

Så kan det blive nødvendigt at skulle hen at lægge et nyt gulv eller lægge et nyere gulv oven på det gamle.

Ofte aftaler man et vanligt tidspunkt med jævne mellemrum, hvor man lige får kontrolleret, hvordan tilstanden er med gulvet, og så kan man se på, hvor meget gulv der er at gøre godt af fremadrettet.

Hvis man så ikke slider særligt meget på gulvet, så er det ofte, at man kan nøjes med en letslibning, som er en mindre form for gulvafslibning.

Hvis man selv tvivler på, hvad ens gulv trænger til, så er det med at få en professionel ud at kigge på gulvet og afsige dom.