Gulvsliber Viborg

Guide: Sådan passer du dit olierede trægulv

Guide: Sådan passer du dit olierede trægulv

editorial

Har du et trægulv, der er behandlet med olie, er det vigtigt, at du giver det den rette pleje. Alternativt mister det sin glans, og det vil blive træt og kedeligt. Læs her, hvad du skal gøre.

Dit gulv bliver hver dag udsat for et massivt slid fra fødder og møbler, og samtidig falder skidt, snavs og væske på det dagligt – og netop derfor skal det rengøres, passes og plejes, så det ikke mister den særlige glød, et olieret trægulv har.

Vi har talt med en gulvekspert, der har forklaret, hvordan du bedst vedligeholder dit gulv, og vi videregiver rådene lige her.

Den daglige rengøring

Et olieret gulv er ret slidstærkt, ligesom det også står godt imod skidt og snavs, men du skal alligevel være påpasselig med dine remedier, når du gør rent.

Brug altid en støvsuger med blødt børstehoved, så du ikke ridser gulvet, og brug en specifik oliesæbe, der passer til din overfladebehandling, når du vasker det. Med hensyn til gulvvasken er det i øvrigt helt essentielt, at du ikke bruger for meget vand; der må aldrig ligger små søer af vand på gulvet, og derudover bør du altid vaske med årene.

Den kontinuerlige pleje

Udover daglig eller ugentlig rengøring skal dit olierede gulv plejes på jævnlig basis med plejeolie. Et middel der frisker gulvet op og sørger for, at brædderne forbliver mættet. Du kan vælge at bruge olien på hele gulvet, men det kan også bruges på særligt slidte områder, der trænger til lidt kærlighed.

Når du skal finde den rette plejeolie, skal du overveje, hvilken olie dit gulv har fået i første omgang. Er det hvidpigmenteret olie, skal plejeolien også være hvidpigmenteret, og det samme gælder naturligvis, hvis det er behandlet med naturolie.

Som et sidste råd på vejen, forklarer gulveksperten, at det bedste du kan gøre for dit gulv, er at passe på det i hverdagen. Brug filtpuder under møblerne, og gå aldrig ind med sko.