Vinkælder

Forkæl dig selv med en lækker vinkælder

Forkæl dig selv med en lækker vinkælder

editorial

En vinkælder er nok ikke det allerførste, man tænker på at bygge i sin bolig. Men hvis det er noget, du længe har drømt om? Og du endelig har overskud i budgettet til det? Hvorfor så ikke kaste sig ud i det?

Men hvordan indrettes vinkælderen på bedste vis? Læs med her og få gode råd.

Få lavet en vinkælderen i din kælder

Det kræver professionel hjælp at få omdannet din kælder til en vinkælder. Kælderen skal være helt tør, for at den kan bruges til formålet. Det du skal have gjort med hjælp fra en håndværker, er derfor:

* At tætne alle utætheder i kælderen

* At få støbt nyt gulv, hvis der trænger fugt op igennem det

Det bedste du kan gøre, er at få en dygtig håndværker ud og se på din kælder og vurdere, hvor meget der skal laves, før kælderen er egnet til formålet.

Læs mere om at lave en vinkælder her: https://husblog.dk/find-den-bedste-opbevaringsloesning-til-din-vinkaelder/

Indret vinkælderen på optimal vis 

Når du har fået gjort kælderen klar til brug, skal du i gang med det sjove. Nemlig at indrette din vinkælder. Men hvad skal du egentligt tænke over i forhold til indretningen?

Der er to hovedområder, du skal fokusere på. Disse er: Udluftning/temperatur og opbevaringsløsninger.

Skab den rette temperatur i din vinkælder

Der skal hverken være fugtigt eller for tørt i din vinkælder. Du kan realisere god temperatur og udluftning, hvis der er vinduer eller ved at investere i en varmepumpe. Med denne kan du selv justere temperaturen i rummet. 

Opbevar dine vine på optimal vis 

Tænk over hvilke slags reoler du skal vælge. Så du kan have plads til flest mulige vine. Med mindre du har et kæmpe stort rum. Du kan f.eks. også vælge et vinkøleskab. Her kan du opbevare dine allerbedste vine og sikre dem den helt optimale temperatur.

Champagne, rosé og hvid skal opbevares ved 7 grader og rødvin skal ligge på 12-18 grader.