Vinkælder

Hvad kan du ellers have nede i din vinkælder?

Hvad kan du ellers have nede i din vinkælder?

editorial

En vinkælder lægger jo op til, at man udelukkende har vin nede i den, men som sådan kan man også se på navnet som et udgangspunkt for, hvad man ellers kan proppe ned i den.

Man kan supplere med andet alkoholisk nede i vinkælderen, men det vil være omdrejningspunktet for en anden artikels indhold, da man kan skrive en hel anden artikel med indhold til den slags.

For man kan jo også bruge den vinkælder til meget andet, for måske har man endda ikke konstrueret den vinkælder selv, men den fulgte med ens huskøb, og man har ikke den store aspiration om at dyrke ens egen vin – hvis det kunne lade sig gøre – eller man har tænkt sig at fylde den med indkøbt vin.

Så hvad kan man ellers bruge den vinkælder til at have dernede?

Det skal vi se nærmere på her.

Der er andre ting, man kan bruge og fylde en vinkælder med

Det kan jo tænkes, at den her vinkælder er ens eneste kælderrum, så man er nødt til at benytte den til ens opmagasinering af ting, man ikke bruger så tit eller har plads til andre steder – specielt hvis man ikke har loftkamre til den slags.

Man kan jo også indrette den vinkælder til beboelse for andre, man har i husstanden, eller som udlejning til andre.

Så skal man bare lige sørge for, at vinkælderen kan blive beboelig og den kan godkendes til brug som bo.

Her skal man blandt andet holde øje med fugt i kælderen – hvilet man skal generelt – men man får måske også indlagt et nyt varmesystem, hvorfor man ville skulle slukke dette eller helt fjerne det, hvis man så rent faktisk senere tænker, at man gerne vil bruge kælderen til at have vin i.

Der er mange muligheder med sådan en vinkælder, end hvad den måske lige er tiltænkt som oprindeligt.