Vinkælder

Kan alle mennesker få en vinkælder derhjemme?

Kan alle mennesker få en vinkælder derhjemme?

editorial

Du vil måske mene, at det er lidt fjollet at foreslå, hvis man bor helt oppe på kvisten i et lejlighedskompleks, og man godt kunne tænke sig en vinkælder – men det er faktisk slet ikke umuligt at få.

Det vender vi tilbage til.

Men den mest klassiske form for en vinkælder er nok noget, som de fleste mennesker kender fra film eller dokumentarer, hvor man besøger en vingård i Frankrig, hvor man har utallige kvadratmeter til rådighed under hovedgården, som man bruger som vinkælder.

Her er der tønder, hylder af træ og en fandens masse flasker med alskens vin. Noget af det er lavet selv, mens andet et importeret.

Det er klart, at det nok er de færreste, der har plads – og råd – til at have sådan en vinkælder med den slags dyre indhold.

Men mindre kan også gøre det.

Du kan få din egen vinkælder

Selv hvis du bor i et almindeligt rækkehus i Danmark, så kan du også få din egen vinkælder, selvom den også bliver lidt mindre i skala herefter.

Men det handler i lige så høj grad om, hvordan temperaturen er sådan et sted, så får du den rette vin ud af det. For det er jo lidt ligegyldigt, hvis vinkælderen er stor og flot, men man har en masse dårlig vin i den.

Så er det bedre med en spartansk og sparsom en, hvor der så er udsøgte vine i!

Og hvad så med dem i kvistlejligheden? Jamen, de kan da have en vinkælder nede i kælderen i komplekset, som de måske deler sammen med andre. Som sagt er temperaturen noget af det vigtigste.

Derfor ser man også mennesker i almindelige huse og lejligheder have en vinskab, der er skabt til at opbevare vin under de rette forhold, når det nu er lidt for voldsomt med en hel vinkælder.