tandlæge

Bevar et sundt tandsæt med hjælp fra din tandlæge

Bevar et sundt tandsæt med hjælp fra din tandlæge

editorial

Er du en af de mange yngre såvel som midaldrende og ældre danskere som igennem flere år har sprunget dine tandlæge besøget over? Så bør du faktisk tage dig sammen og booke en tid. Og du bør opretholde din aftaler om et eller to tandlæge besøg om året fremover.

Få efterset dine tænder jævnligt – det betaler sig

Måske synes du at et til to årlige tandlæge besøg lyder som penge ud af vinduet og spild af tid. Især hvis du aldrig nogen sinde har haft problemer med hverken tænder eller tandkød.

Her skal du bare huske på at et tandtjek med tilhørende tandrens ikke repræsenterer den store økonomiske udskrivning. Tandlæger i Danmark opererer med fast lave priser på netop denne behandling, fastsat af Tandlægeforeningen.

Med tilskud fra den offentlige danske sygesikring kommer egenbetalingen ned på få hundrede kroner – altså mindre end et frisør besøg eller en glad aften i byen. Og er du medlem af Sygeforsikringen Danmark får du oven i købet en del af dette beløb refunderet.

image

Faktisk kan det sagtens betale sig at sætte sig i stolen og gabe op bemeldte to gange om året. Ved at foretage denne manøvre giver du nemlig tandlægen mulighed for at opdage forstadier til diverse tandsygdomme og dårligdomme som du ikke selv kan se med det blotte øje.

Skulle tandlægen finde syreskader, som nemt kan udvikle sig til karies (huller i tænderne) eller ansatser til den frygtede lidelse parodontose, kan han eller hun hurtigt sætte forebyggende tiltag i værk. Og så slipper du for behandlinger som er langt dyrere og mere smertefulde end et årligt eller halv årligt tandlæge besøg.

Find den nærmeste tandlæge i Hjørring

Det er fornuftigt at vælge en tandlægeklinik tæt på din bopæl. I Hjørring finder du Tandlægerne Brinck Seidelins Gade – en moderne og velrenommeret klinik. Læs mere på http://www.tandbrinck.dk/.