tandlæge

Få lappet huller i tænderne hos din tandlæge i Næstved

Få lappet huller i tænderne hos din tandlæge i Næstved

editorial

Hvis du ønsker at bevare dit tandsæt flot og funktionelt hele livet igennem bør du børste dine tænder hver dag. Og du skal huske at gå til tandlægen et par gange om året.

Gå til tandlæge og slip for dyre behandlinger

Hvis skaden skulle være sket, og du har fået et hul i en tand, bør du ikke vente med at gå til tandlæge.

Huller i tænderne går ikke væk af sig selv, da en tand ikke kan hele og vokse sammen. Tvært imod vil et hul i en tand som regel blot udvikle sig til det værre, idet tandens bløde kerne – den såkaldte pulp, hvor nerven sidder, blottes.

Du risikerer at udvikle tandrods betændelse, rodspids betændelse eller en tandbyld. Og så kan det pludselig blive nødvendigt med en smertefuld operation eller en rodbehandling som efterlader tanden skrøbelig.

Du kan også risikere at din tand er så ødelagt at den ikke kan reddes. Her vil du kunne få brug for en kunstig tandkrone som monteres i stedet for den naturlige krone. I værste fald vil hele tanden skulle fjernes, og du vil blive udrustet med en såkaldt tandimplantat.

Begge dele er dyre og besværlige løsninger. Og hele situationen kunne nærmest med sikkerhed være undgået hvis du var gået til tandlæge i tide.

Få fikset hullerne hos din tandlæge i Næstved

Har du mistanke om at der er ved at opstå tilløb til huller i tænderne – på fagsprog kaldet karies – i din mund bør du altså opsøge din tandlæge så hurtigt som muligt.

Er du bosiddende i Næstved eller omegn hedder din lokale tandlæge Tandlægerne Dickow & Lindkær. Hos Tandlægerne Dickow & Lindkær kan du komme hurtigt til. Du vil få en grundig undersøgelse og en tilbundsgående behandling. Og med en effektiv lapning eller fyldning kan din tand blive næsten så god som ny.

Du kan læse mere, og booke tid til et tandeftersyn, på dltand.dk