Gulvsliber Trige

Derfor skal du vælge naturolie til din bordplade

Derfor skal du vælge naturolie til din bordplade

editorial

Uanset om bordpladen sidder i køkkenet, på badeværelset eller på kontoret er det en god idé at give den en overfladebehandling – og naturolie er en suveræn løsning af flere forskellige grunde.

Hvis du har fået en ny træbordplade eller netop har slebet den gamle, skal den behandles med enten lak eller olie, så den kan klare den daglige slitage, fedtede fingre, madrester og lignende – men hvilken overfladebehandling skal du vælge?

Naturolie er et populært valg, og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest handler det om praktik, og dernæst er det et spørgsmål om pleje og vedligeholdelse.

3 gode grunde til at vælge naturolie

Sidder din bordplade i køkkenet, på kontoret eller på børneværelset, bør du i den grad overveje, om naturolie kunne være den rette løsning for dig – vi har fundet tre fordele ved produktet:

1) Du får et flot og naturligt udseende

Rent æstetisk giver naturolie en flot og meget naturlig glød til din bordplade, hvor du bevarer træets strukturer og fremhæver årerne, så de bliver endnu tydeligere. 

2) Du får mulighed for at pletreparere

Modsat lak er det muligt at reparere en olieret bordplade på særligt slidte områder, og derfor får du lettere ved at pleje pladen og minimere antallet af synlige ridser, pletter og slitage.

3) Du får lav vedligeholdelse

Det er enkelt og let at rengøre en bordplade, der er behandlet med naturolie – alt du skal gøre i det daglige er at tørre den over med en opvredet klud. Én gang om året kan du med fordel give bordpladen en omgang plejeolie, så træet mættes og igen skyer vand og fedtede fingre.

Er du usikker på, om naturolie er den rigtige løsning for dig, så kontakt din lokale gulvmand. Her vil du ofte finde sparring og gode råd, ligesom du kan få professionelle hænder til at udføre behandlingen for dig.