Gulvsliber Trige

Fordele og ulemper ved parketgulve

Fordele og ulemper ved parketgulve

editorial

Trægulve er smukke, og de gør meget godt for indretningen i din bolig – men hvilket gulv skal du vælge? I dag tager vi et kig på parketgulve og giver dig fordele og ulemper. Måske er det dét gulv, du skal have?

Parketgulv er en populær gulvtype i de danske hjem, og det skyldes blandt andet, at det er en forholdsvis billig løsning sammenlignet med massive gulvbrædder, som mange også drømmer om.

Vi har spurgt en professionel gulvmand om fordele og ulemper ved parketgulvet, og svaret deler vi med dig lige her.

Fordele ved parketgulv

Den primære fordel ved parketgulv – og særligt i sammenligning med massive gulvbrædder – er, at det har en lav fugtighed, og derfor bliver det ikke påvirket af det omskiftelige vejr og luftfugtigheden generelt. Du undgår altså revner og sprækker i dit trægulv.

En anden fordel er, at parketgulve kan lægges i mange forskellige mønstre, så du kan vælge mellem sildebensparket, fletparket eller måske en tredje eller fjerde løsning – det er helt op til dig.

Sidst men ikke mindst er det muligt at slibe et parketgulv. Ikke uendeligt mange gange, men det har stadig en lang levetid, og du kan slibe det, når det bliver træt og trist at se på.

Ulemper ved parketgulv

Faktisk er der ikke mange ulemper ved at vælge et parketgulv til dit hjem. Kun den ene at træet er savet op og behandlet for at kunne producere de små brædder, parketgulvet er samlet af, og det betyder, at du ikke får de lange, brede planker, som du ser ved massive gulve. 

Er du usikker på, om parketgulv er det rette valg for dig, kan vi anbefale, at du henvender dig hos din lokale gulvmand. Her kan du få råd, vejledning og sparring, ligesom du kan se prøver på gulve og dermed lettere vurdere, om det er noget for dig.