Gulvsliber Trige

Guide: Sådan passer du et lakeret trægulv

Guide: Sådan passer du et lakeret trægulv

editorial

Har du et lakeret trægulv, har du et af de mest slidstærke overfladebehandlinger på markedet – men derfor skal du alligevel passe godt på det, hvis det skal bevare sit flotte udseende. Læs her, hvordan du gør.

Lak er en af danskernes foretrukne overfladebehandlinger, når trægulvene skal mættes for at modstå slid, skidt og væske, og det er ikke uden grund; lakerede gulve har nemlig den helt store fordel, at de er exceptionelt nemme at holde.

Vi har fået en række gode råd af en ekspert på området, og dem deler vi naturligvis med dig lige her.

Rengøring af lakerede trægulve

Som alle andre gulve skal lakerede trægulve støvsuges i ny og næ, og det gør du bedst med et blødt mundstykke med børste, så du ikke laver ridser i lakken. Derudover er det vigtigt, at du vasker gulvet korrekt – vi forklarer hvordan:

Du skal bruge spand, moppe, lunt vand og laksæbe som passer til din lakering. Når du vasker, skal moppen vrides godt op, så der ikke danner sig pytter på gulvet, og du bør altid vaske i åreretningen, så du undgår synlige spor af sæbe.

Pas på gulvet i dagligdagen

Udover at pleje dit lakerede trægulv med jævnlig og grundig rengøring, er det en god idé, hvis du passer godt på det i hverdagen. Du kan med fordel følge gulvekspertens tre råd:

1) Brug altid tæpper på udsatte områder. Det kan være under sofaen, i entréen eller under spisebordet, hvor stolene flyttes frem og tilbage over gulvet hele tiden.

2) Brug filtpuder under alle store møbler. Det gælder både sofaer, stole, reoler og andet, der enten vejer meget eller flyttes ofte.

3) Brug aldrig sko indendørs. Og ja, vi ved godt, at det er fristende lige at smutte ind med sko på, men det er virkelig ikke godt for dit lakerede trægulv.