Gulvsliber Viby

Sådan behandler du dine trægulve med naturlak - og 3 gode grunde til at gøre det

Sådan behandler du dine trægulve med naturlak - og 3 gode grunde til at gøre det

editorial

Når ens trægulve begynder at se lidt trætte og slidte ud, er det et tydeligt tegn på, at det har behov for en kærlig hånd. I de fleste tilfælde kan en gulvafslibning være nok. I modsætning til en afhøvling er det en nænsom behandling, hvor man kun sliber det øverste af træet af. Når det er gjort, bør man altid efterbehandle træet. Det ”lukker” nemlig træet og sikrer, at man får en slidstærk overflade. Det er ikke mindst tilfældet med naturlak, som er en af de muligheder, man har for efterbehandling. Det er et oplagt valg for dem, der ønsker et nyt trægulv med et naturtro udseende og minimalt med vedligehold.

Hvorfor bør man vælge naturlak?

Der er tre gode grunde til at vælge naturlak frem for de andre muligheder, der findes for efterbehandling. Den første er, at naturlakken giver et naturligt udseende. Den farver ikke træet, og man får derfor lov til at nyde træets helt naturlige udseende med årer og strukturer. Den anden årsag er, at man får en utroligt høj slidstyrke, som er utroligt modstandsdygtig over for bl.a. børn og kæledyr. Sidst men ikke mindst sikrer naturlak nem rengøring og vedligehold, så man ikke behøver bruge unødig tid på at pleje sine trægulve.  

Sådan behandler man med gulvlak

Naturlak skal lægges på trægulvet, efter man har slebet gulvet. Får du en professionel gulvsliber til at foretage gulvafslibning, kan du også få vedkommende til at lakere dit gulv. På den måde slår du 2 fluer med et smæk og er sikker på, at du får det ønskede resultat. Fordelen ved at få slebet gulvet og lagt naturlak ovenpå er, at det ikke alene er en køn løsning – den holder også i utroligt mange år. Derfor kan det vise sig at være en god investering at få professionel hjælp, så man er sikker på, at arbejdet bliver udført ordentligt.