Misbrugscenter

Få den bedste hjælp til afvænning på et misbrugscenter

Få den bedste hjælp til afvænning på et misbrugscenter

editorial

Når et forbrug af receptpligtig medicin, alkohol eller andre afhængigheds skabende stoffer tager overhånd, kan det godt være svært at komme ud af det. Er man først blevet afhængig af eksempelvis smertestillende medicin eller alkoholiske drikke, vil et forbrug hurtigt udvikle sig til et overforbrug, og hernæst et decideret misbrug. Dette skyldes, at man i takt med et massivt forbrug af disse stoffer udvikler det, der på fagsprog kaldes tolerans.

Tolerans kommer til udtryk derved, at man gradvist får brug for større og større mængder af det pågældende stof for at opnå den ønskede effekt. Samtidig vil et fravær af stoffet medføre abstinens tilstande, som ligger langt ud over de tømmermænd, man som normalt forbrugende menneske kender til. Alkohol abstinenser kan medføre voldsomme fysiske smerter og rystelser samt delirium og følelsesmæssig nedtur. Og ophører du med et voldsomt forbrug af smertestillende medicin i den berømte opioid kategori fra den ene dag til den anden, kan du faktisk komme til at opleve symptomer som ikke er helt ulig de en heroin narkoman oplever når han eller hun tager en kold tyrker.

Det er derfor meget risikabelt at forsøge sig med afrusning, afgiftning og afvænning på egen hånd, uanset objektet for dit misbrug. Her skal der professionel hjælp på banen.

Hvor finder jeg Danmarks bedste misbrugsbehandling?

Oplever du, at dit misbrug af alkohol eller receptpligtig medicin har taget overhånd i en grad, så du har mistet kontrollen dermed, bør du opsøge et professionelt misbrugscenter. Det er vigtigt, at du foretager dette skridt mens du stadig er i stand til at erkende dit problem – så faktisk allerhelst med det samme. På Behandlingscenter Stien kan du få hjælp og vejledning til afvænning, og blive tilbudt et fuldt behandlings forløb med indlogering, og terapi efter Minnesota modellen.

Du kan få mere information på https://behandlingscenter-stien.dk