Misbrugscenter

I Danmark er der behov for misbrugscentre, så det batter!

I Danmark er der behov for misbrugscentre, så det batter!

editorial

I Danmark har vi det godt, og vi føler os deciderede lykkelige!

Selv “lykke” er noget, som der ikke kan oversættes til engelsk, da man ikke har et ord for “lykke”, der kan distingveres fra at være glad, uden at man skal beskrive det som ekstatisk glæde på et niveau, der transcenderer bare at være glad.

Men derfor jager vi også lykken, når vi glemmer, at den gode lykke er flygtige og kan ringe på, når man ikke ser den komme.
Man kan dog godt lokke den frem ved blandt andet at tage sig sammen til at skabe en hyggestund enten alene, men gerne sammen med andre – og “hygge” er jo også et dansk begreb.

I samme undersøgelse om, at vi er lykkelige, gemmer der sig også nogle skyggetal omkring, at mange af os benytter lykkepiller i et omfang, så de måske bliver udskrevet i et gigantisk omfang, så man kan tale om, at samfundet lægger dets borgere i en rus.

Men endnu lettere er det at få adgang til alkohol.

I de større byer er der endda butikker, der har åbne hele døgnet rundt, hvor prisen på selv det billigste er så lavt, at man med en minimal indkomst stadig kan vedligeholde et misbrug i lang tid.

Tager du til den danske hovedstad, så skal du virkelig have sovet under en sten for ikke at give, hvor man kan tage hen og købe rusmidler af forskellige arter – det er endda en turistattraktion!

Og vores kultur er også en drikkekultur.

Vi hylder drukken, men vi gemmer drukkenboltene væk, selvom samfundet selv er med til at skabe dem.

Vi har altid en lejlighed til at drikke: Når noget skal fejres, når der er jubilæum, kamp, fernisering, grav-øl, fyraftensbajer med videre – du kan sikkert fortsætte listen i det uendelige.

Derfor er der netop behov for alle de misbrugscentre, der kan skabes, selvom det ikke burde være nødvendigt.