Misbrugscenter

Få den rette hjælp til afvænning på et misbrugscenter

Få den rette hjælp til afvænning på et misbrugscenter

editorial

Misbrug og afhængighed kan komme til at udgøre omfattende problemer – og måske få fatale konsekvenser – for en stor gruppe af befolkningen. Det drejer sig ikke blot om de særligt udsatte grupper som for eksempel lavindkomst grupperne eller de, som i forvejen har det svært. Det er klart, at man i denne gruppe ser en problematisk overrepræsentation af de helt svære misbrug af meget hårde stoffer som for eksempel heroin, kokain, amfetamin og andre belastende emner. Men afhængighed og misbrug skeler ikke til hverken social klasse, uddannelses niveau, køn, alder eller økonomisk formåen.

Hvem er det, der udvikler misbrug af receptpligtig medicin?

Alle kan i princippet udvikle et afhængigheds betinget misbrug, hvis de rette betingelser er til stede. Der er intet entydigt svar på hvem der skulle være særligt disponeret for at udvikle et misbrug, men meget peger på genetiske dispositioner i kombination med personligheden og miljøet. Én ting er i hvert fald sikkert, og det er, at flere og flere mennesker udvikler et decideret misbrug af eksempelvis smertestillende eller angst dæmpende medicin.

Misbruget opstår i det øjeblik, hvor et forbrug tager overhånd, fordi kroppen har udviklet det der kaldes tolerans. Ved tolerans stiger mængden af et stof, kroppen skal bruge for at opnå den ønskede virkning. Et angst dæmpende middel som eksempelvis benzodiazepin er under mistanke for at være stærkt afhængigheds skabende, lige som de kendte smerte dæmpende opioider som for eksempel Fentanyl og Oxycontin er i både mediernes og sundheds myndighedernes søgelys.

Kom ud af afhængigheden med hjælp fra et misbrugscenter

Oplever du, at dit forbrug af receptpligtig medicin er kommet ud af kontrol, kan du søge hjælp på et behandlingscenter. Hos Behandlingscenter Stien kan du få kyndig og professionel rådgivning, og hjælp til tilrettelæggelse af et intensivt afvænnings og behandlings forløb.

Du kan kontakte Behandlingscenter Stien via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk