Misbrugscenter

Få hjælp til behandling af afhængighed på et misbrugscenter

Få hjælp til behandling af afhængighed på et misbrugscenter

editorial

Er du kommet ud i et pillemisbrug? Så bør du søge professionel hjælp. Du kan læse mere om hvorfor i det nedenstående.

Hvad er et pillemisbrug?

Pillemisbrug og pillenarkomani – eller afhængighed af receptpligtig medicin, som fænomenet rettelig kaldes i faglige termer – er en form for misbrug, som bliver mere og mere hyppig blandt den brede befolkning. I USA har visse former for smertestillende midler – de såkaldte opioider – i mange år været i sundheds myndighedernes og mediernes søgelys. Dette skyldes en øget mistanke om svær afhængigheds dannelse, som blandt andet kan føre til en øget selvmords frekvens blandt de patienter, som af deres læge har fået udskrevet medicin så som Tramadol, Fentanyl og Oxycontin.

Disse lægemidler har længe været populære på grund af deres utroligt effektive virkning mod smerter, samtidig med at de virker muskel afslappende og dermed hindrer nye smerter og spændinger i at opstå. Men disse piller kommer med en side effekt i form af en meget behagelig, nærmest euforisk, rus. Og denne rus er det nemt at blive afhængig af.

Hvordan kommer man ud af et pillemisbrug?

Hvis du oplever, at du har mistet kontrollen med forbruget af opioider eller andre former for afhængigheds skabende medicin, bør du hurtigst muligt opsøge professionel hjælp. Et misbrug går nemlig ikke over af sig selv. Tvært imod vil det typisk eskalerer, og på et tidspunkt vil du ikker længere selv være i stand til at erkende, at du har et problem. Så det er om at smede mens jernet er varmt.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få den rette behandling, som kan hjælpe dig ud af dit misbrug. Behandlingscenter Stien har mange års erfaring med misbrugsbehandling, især når det gælder afvænning i forbindelse med afhængighed af receptpligtig medicin.

Du kan læse mere om behandling af afhængighed på Behandlingscenter Stiens hjemmeside behandlingscenter-stien.dk